Nieuwbouw in Assendelft

Assendelft is een hecht dorp dat gelegen is op een centrale locatie. Er zijn veel voorzieningen te vinden en in en rondom Assendelft vind je prachtige weidegebieden. Staat jouw ideale nieuwbouwwoning in Assendelft? Zorg er dan voor dat je op de hoogte blijft van alle nieuwbouwprojecten en vul je woonwensen in.


Nieuwbouw in Assendelft

In Assendelft staan diverse woningtypes. Zo vind je er halfvrijstaande woningen, appartementen en energiezuinige woningen. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van alle nieuwbouw in Assendelft. Houdt daarom NieuwWonen in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Over Assendelft

Mogelijk is Assendelft een van de oudste dorpen van de Zaanstreek. Het dorp ontstond nadat enkele boeren zich in de 10e eeuw vestigden aan de oevers van het IJ en de Wijkermeer. In deze periode maakten de boeren het land geschikt voor akkerbouw door lange sloten te graven om het veen te ontwateren. Hierna begon ook de veeteelt een belangrijke rol te spelen. Assendelft bleef ook na deze periode voornamelijk een agrarisch dorp. De veeteelt bleef een belangrijke bron van inkomsten, maar ook kwamen er arbeiders werken in de fabriek in de 19e en 20e eeuw.

Assendelft is centraal gelegen. Hierdoor rijd je binnen een mum van tijd op uitvalswegen als A8, A9 en A10 richting grote steden als Haarlem, Zaandam, Alkmaar en Amsterdam.
Ook met het openbaar vervoer is Assendelft goed te bereiken. Er zijn verschillende bushaltes en NS-station Krommentie-Assendelf ligt vlakbij. Met de trein ben je binnen 15 minuten in Zaandam en sta je binnen 30 minuten in Amsterdam.

Voorzieningen

In Assendelft zijn er veel voorziening. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij een aantal supermarkten verspreid over het dorp. Ook kun je terecht bij een slager, bakker en groenteman. Verder vind je in het dorp een aantal leuke horecazaken waar je een hapje en een drankje kunt doen.

Het dorp is ook zeer geschikt voor jonge gezinnen met kinderen. De kinderopvang en basisscholen zijn vlakbij en ook het voortgezet onderwijs is goed te bereiken op de fiets. Ook op het gebied van gezondheidszorg is het dorp volledig. Er is een huisarts, apotheek, tandarts en verloskundigenpraktijk.

In Assendelft is ook een actief verenigingsleven mogelijk. Er zijn verschillende sportverenigingen waaronder een voetbalvereniging, tennisvereniging, ijsvereniging, volleybalvereniging en judovereniging. Daarnaast zijn er ook hobbyverenigingen te vinden in Assendelft. Bijvoorbeeld een schildersvereniging, een toneelgroep en een fanfare vereniging.

Groen

Rondom Assendelft kun je genieten van een heerlijke wandel- of fietstocht is de weidegebieden. Beleef deze prachtige natuur en de dieren. Daarnaast is deze omgeving ook geschikt om te vissen en in de winter kan er mogelijk geschaatst worden. Ook het kustgebied is vlakbij.

Feiten en cijfers

Inwoners: Assendelft heeft 23.915 inwoners (2019).
Oppervlakte : Assendelft heeft een totale oppervlakte van 3.190 hectare.
Evenementen: Jaarlijks worden er in dit hechte dorp verschillende evenementen georganiseerd voor jong en oud!

Blijf op de hoogte

Nieuwbouw in Assendelft is populair. Zorg er voor dat je op de hoogte blijft. Vul daarom je woonwensen in en schrijf je in voor de nieuwsbrief. Volg ons ook op Facebook en Instagram. Zo blijf jij op de hoogte van nieuwbouw in Assendelft.
Lees verder...

Provincie
Provincie Noord-Holland

Gemeente
Gemeente Zaanstad

ABONNEREN OP NIEUWSBRIEF

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen over Assendelft